Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 27 September 2018

Hoe ziet jouw droompark eruit?

We werken verder aan plattegronden:

  • Afmaken van de plattegrond van de klas.
  • Spelletje met verstoppen van knuffels, je geeft op de plattegrond aan waar. Een ander kind dat op de gang stond moet aflezen waar de knuffel verstopt is en zoeken. Leerzaam voor zowel de verstopper als de vinder, leuk spel!
  • We doen een een leuke mindfullnes-oefening: de kinderen liggen op de grond met benen op een stoel. Ogen dicht, visualiseren maar! Ik geef aan dat ze aan verschillende kleuren mogen denken en daarna een plaats voor zich zien waar ze zich heel fijn voelen. Rustig ademen. Grappig, je voelt en ziet de kinderen steeds rustiger worden. Goede oefening!
  • We bekijken een aantal plattegronden van pretparken. Hoe zien die eruit, hoe hebben de makers het gedaan?
  • Bedenk nu je eigen vakantiepark, wat moet daar allemaal zijn? We verzamelen ideeën en gaan aan de slag, ieder een eigen groot wit vel papier. De meiden tekenen van tevoren al uit waar hun wegen aansluiting kunnen hebben, de andere plattegrond wordt later een beetje aangepast zodat die ook aangelegd kan worden en het geheel een grote plattegrond vormt met huisjes, parkeerplaatsen, een weg en een bruggetje, een speeltuin en strandje (een voor kleine kinderen, een voor grote mensen, een voor grote kinderen). Het project is nog niet af en groeiend. Volgende keer gaan we uitgaand van dit ontwerp het park 3-D knustselen. Iemand bedenkt al om Lego-poppetjes mee te nemen.

Hieronde de foto’s van de ochtend. Als je deze blog per mail ontvangt en je wilt de foto’s graag op groot formaat op de website zien, klik dan hier.