Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 07 September 2018

Elkaar leren kennen en persoonlijke fotocollages maken

Verslag van vrijdag 9-7-18:

  • Spelen. Iedere week word ik weer blij van de sfeer die er dan is in het lokaal.
  • Kennismakingsspel: ieder kind krijgt een lijst met alle namen. Opdracht: zoek uit wat je aan overeenkomst hebt met de verschillende kinderen. Dan moet je dus met elkaar in gesprek, elkaar laten praten (niet alleen vragen stellen in de trant van ‘wat is je lievelingskleur’), best lastig. Opvallendste gevonden overeenkomsten: we hebben allebei acht tanden eruit en de kapper komt altijd bij ons thuis.
  • Spaans: Uitleg planschema, alfabetliedje herhalen en snellere versie proberen, ieder verder op eigen niveau en in gebruikneming van koptelefoons (met een soort silent-disco-effect als de meiden een liedje luisteren :)).
  • In de eet- en drinkpauze bekijken we een paar uitstekende close-ups van leerlingen. Ik zal ze toevoegen aan de foto’s onder het blog.
  • Buitenspelen.
  • Fotocollage maken voor elkaar. Alle kinderen vullen anoniem en ongezien (vandaar de staande mappen) een vragenlijst over zichzelf in. Daarna worden de lijsten verdeeld over de groep. Je krijgt dus een lijst met antwoorden waarbij je vervolgens foto’s moet zoeken die er volgens jou bij passen en een beeld geven van die persoon. Dat betekent woorden en indruk in beelden vertalen. Soms even hulp nodig met creatief kijken/denken als ze even niet weten hoe verder. De collages zijn nog niet af. De kinderen kunnen ook zelf aanvullende foto’s maken en die geprint erbij plakken als ze niet de goede plaatjes vinden die ze zouden willen. Volgende week gaan we kijken welke collage bij wie hoort.

Hieronder foto’s van de ochtend. Als je de blog per mail krijgt en je wilt de foto’s op groot formaat zien op de website, klik dan hier.