Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 21 September 2018

Donkere dozen met een klein lichtgaatje… wat levert dat op?

Verslag van vrijdag 21-9-18

  • Ieder kiest zijn eigen spel, individueel of samen.
  • Kennismakingsrondje in het Spaans.
  • Spaans: liedje leren, werken op eigen niveau, zelf huiswerk bepalen en inplannen.
  • Eten, drinken, zingen voor de jarige die trakteert.
  • Nadere uitleg over de Camera Obscura waar de kinderen vorige week aan begonnen zijn. Het wordt dus een ‘donkere kamer’. Uitleg over waar het gaatje precies moet komen en opletten of je voldoende scherp kunt zien vanuit de positie waar je het gat voor je hoofd hebt gemaakt.
  • Buitenspelen.
  • Camera Obscura allemaal afmaken, stilleven bouwen in de lichtbaan van de projector, dozen op het hoofd en proberen maar. ‘Ik zie niks’. Hmm… Maar met geduld en goed opletten roept er ineens een ‘ik zie de deur!’. Langzaamaan volgen er meer die iets zien (gelukkig!). Er is er zelfs een die het ‘superleuk!’ vindt. Bijzonder, want wat ze in de doos zien, isin werkelijkheid achter ze. Ze moeten vragen beantwoorden over wat ze zien. Er is er maar een die heeft opgemerkt dat wat ze ziet op zijn kop staat… Volgende week nadere uitleg (of hoe denken zij dat het werkt).

Hieronder de foto’s van de ochtend. Krijg je de blog per mail en wil je de foto’s op groot formaat op de website zien, klik dan hier.