Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 12 July 2018

Wat een stoere, vaardige ridders in de orde van de Gekleurde Kolibrie!

Een waardige afsluiter van ons thema ridders en kastelen, we hebben vandaag een geweldig toernooi waarin de Plusklussers hun riddervaardigheden kunnen bewijzen.

Natuurlijk laten de aspirantridders  zien dat ze kunnen paardrijden. Ze rijden door het bos en kwamen bij een kasteelpoort. Door een hoefijzer om een stok te gooien opende die poort. Daarna komen ze een vijand tegen die ze met hun zwaard moeten neersteken. Nu kunnen ze een deel van een schat uit de kist pakken en mee terug nemen. Wie durft mag in een hobbeldrafje terug.

Er is een pauze, we gaan lekker picknicken bij de grote trampoline. Dus dat wordt springen, voor sommigen is het leuk dat er een grote hond is die geaaid kan worden. Voor we verder gaan met het programma doen we nog het raadkoffertje, er zit een spinner in vandaag.

De kinderen rouleren in groepjes, ze maken een middeleeuwse versierde letter van hun naam en ze zijn om de beurt aan de beurt om boog te schieten.

Gezamenlijk gaan we proberen of de trebuchet werkt. In de Middeleeuwen gebruikten ze zo’n ding als wapen om er met stenen een gat in een kasteelmuur te schieten. Eerst even kijken of ze begrijpen hoe het mechaniek werkt. Er hangt een verzwaring aan die we omhoog heffen, en dan? Ze vogelen het uit en dan gaan we proberen, met een tas, een steen leek ons wat riskant. Hij doet het! De kinderen zien waar de tas ongeveer landt en gaan daar zitten met schild boven hun hoofd om die op te vangen.

Inmiddels zijn er ouders gearriveerd. Mooi, dan kunnen ze getuige zijn van een plechtig moment, want ieder kind mag knielen en de ridderslag in de orde van de Gekleurde Kolibrie in ontvangst nemen. En geloof het of niet, dat voelde als iets van betekenis. Ter bewijs krijgen ze een riddercertificaat.

Aan de foto’s kun je ook zien dat het een heerlijke ochtend was. Het zijn er veel, het was moeilijk kiezen! voor een link naar de website, klik hier.