Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 15 July 2018

Super excursie naar het Hofplein-theater!

Verslag van vrijdag 13 juli 2018

Vandaag is de laatste bijeenkomst van dit schooljaar. In het kader van het thema ‘Licht’, hadden wij een excursie naar het Rietveldtheater georganiseerd. Door een asbest-vondst kon die niet doorgaan. We zijn heel blij dat we op zo’n korte termijn terecht konden bij theater Hofplein.

  • We gaan met de trein, praktisch en leuk.
  • Start op het podium met een gesprek over licht.
  • Zelf aan de slag, er zijn conventionele lampen waar kleurfilters en andere filters voor geplaatst kunnen worden. Met ‘messen’ kun je een bepaalde vorm licht ‘uitsnijden’. Bij het digitale paneel blijkt dat je alle kleuren van de regenboog kunt kiezen. Er zijn veel LED-lampen die afzonderlijk bediend kunnen worden.
  • We nemen ook een kijkje in de filterruimte.
  • Even pauze in de artiestenfoyer. Hier blijkt dat de kinderen heel graag echt aan de slag gaan met een voorstelling. Ze hebben binnen no-time een idee waar het over moet gaan: kinderen die naar de Kolibrie-Klas gaan maar daar blijkt de juf ontvoerd naar een bos. De kinderen gaan haar redden. De taken worden verdeeld: er is een verteller, spelers en er zijn kinderen die de techniek verzorgen.
  • Heel even bespreken: welke muziek eronder, de microfoon erbij, soort van oefenen en dan gaan we het gewoon doen. Niet perfect (we hadden een kwartier totaal), maar wel echt, en leuk!
  • Ternauwernood op tijd voor de trein terug. Een meisje trakteert omdat ze voor het laatst is, ze gaat naar de middelbare school volgend jaar.

Hieronder een foto-impressie, klik hier als je de foto’s op groot formaat wilt zien op de website: