Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 21 June 2018

Wat heeft een ridder nodig? Precies, een schild en een zwaard

Deze bijeenkomst is een vervolg op vorige week. Toen hebben de kinderen schilden ontworpen.Vandaag gaan ze die op groot karton schilderen. Eerst de vorm tekenen, de juf snijdt de vorm uit, en daarna kunnen ze met verf aan de slag in het atelier.

Tijdens het eten en drinken is er een raaddoosje met erin iets van rubber… Het blijkt een gum te zijn. Ik lees voor uit een boek over ridders, welke verschillende rangen en standen er waren. Vinden ze weer heel interessant, ze komen dichtbij om de plaatjes te bekijken.

Wie zijn schild af heeft kan nog een zwaard maken. ‘Mag ik hem mee naar huis nemen?!’. Soms is het heel simpel om een kind gelukkig te maken.

Het staartje van de ochtend gebruiken we om een riddergedicht te maken. Er blijken heel veel woorden te rijmen op paard (waar de ridder op zat).

Hieronder foto’s. Voor de link naar de website om foto’s op vol formaat te zien klik hier.