Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 14 June 2018

Wapenschilden ontwerpen

Ridders hebben schilden. Dat is om hen te beschermen. Ze zijn meestal versierd, dat heeft ook een reden.

Ridders met harnas zijn niet meer te herkennen, daarom schilderen ze een herkenbaar teken op hun schild. Dat hoort bij hun familie. Vaak zijn ook de paarden met een dek met die tekens getooid. We zien een paar voorbeelden.

De kinderen krijgen zes schilden op papier en moeten die invullen met dingen die bij hen passen (dus we zien ook een pizza-wapen verschijnen). Het mooiste wapen kunnen ze kiezen om in het groot te maken.

We hebben vandaag ook een paar bladen met opdrachten waarbij nagedacht én gerekend moet worden. In deze trant: de deur in deze toren (plaatje) is 2 meter hoog, hoe hoog is de toren denk je? Er is ook een lastig doolhof en een plaatje waarbij ze mogen kiezen: zelf een verhaal of een som bedenken. Dat is even uit de comfortzone… Niet iedereen vindt het leuk, ze zien/snappen niet wat ze moeten doen. De juffen geven denkmanieren aan en helpende tekeningetjes (4x een deur waar een 2 bij staat bijvoorbeeld). Ook goed om een keer mee te maken en voor ons om te zien hoe ze ermee omgaan.

Hieronder de foto’s. Als je de blog per mail ontvangt en je wilt de foto’s op groot formaat op de website zien, klik dan hier.