Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 28 June 2018

Vaardig met naald en draad

Vandaag een kort verslag: we hebben in boeken gekeken hoe de ridders en de vrouwen eruit zagen in de Middeleeuwen.

Daarna legden wij uit hoe dat gaat, naaien. De kinderen kozen wat ze wilden maken: een rok, een cape of een hesje. Daarna was het stof scheuren (leuk!), stof dubbel leggen en vastspelden, draden in naalden doen, knoopje in de draad en naaien maar. Behoorlijk arbeidsintensief voor de juffen ook, maar de kinderen deden het zelf en het ging hartstikke goed. Volgende keer rijgen we koorden door de gemaakte tunnels, dan kan de cape of de rok ook aan.

We keken een filmpje met een grappig lied over ridder Martijn en ridder Koen, die klaagden bij de koning dat ze niks te doen hadden. De kinderen hebben er nog wat mogelijkheden bij verzonnen, voor extra coupletten.

Hieronder de foto’s. Als je de blog per mail krijgt en je wilt de foto’s op groot formaat op de website bekijken, klik dan hier.