Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 07 June 2018

En… schieten maar! Katapults bouwen in de PlusKlusKlas

Waar waren kastelen voor bedoeld? Juist, om te wonen, en om te beschermen.We bespreken wat beschermen eigenlijk is en belanden zo in een gesprekje over pesten, gepest worden, iemand beschermen of het wel zien maar niks doen omdat je bang bent dan zelf in de problemen te komen. Goed om het over te hebben.

Kastelen werden ook weleens aangevallen, daar hadden ze verschillende werktuigen (‘werptuigen’)voor. De kinderen mogen nu proberen om iets te fabriceren dat een balletje kan afschieten. Er is een kasteel op het bord getekend dat ze kunnen proberen te raken. Er ligt van alles dat ze kunnen gebruiken: bekers, doppen, elastiekjes, stokjes.

Er wordt van alles gemaakt, het een werkt beter dan het ander, maar iedereen is goed bezig.

Na de pauze krijgen ze een plaatje met een voorbeeld van verschillende opties die ze na kunnen maken. Dat betekent goed kijken hoe dat in elkaar zit. Lukt prima, de balletjes vliegen door de lucht.

Hieronder de foto’s. Als je de blog per mail krijgt en je wilt de foto’s op groot formaat zien op de website, klik dan hier.