Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 17 May 2018

Kastelen!

Ons nieuwe thema tot het einde van het jaar wordt ridders en kastelen, vandaag is de start. We beginnen met kastelen.

Na het spelen inventariseren we wat we gezamenlijk al weten, juf Elly zet het allemaal meteen in een mooie mindmap.

Daarna mogen de kinderen in de boeken zoeken naar meer informatie. Ze gaan aan de slag, er blijken heel interessante dingen in de boeken te staan. Ze zitten keihard te werken. Zo hard, dat we de eet- en drinktijd een beetje vergeten… Uiteindelijk doet iedereen zijn blad in het boek zodat hij weet waar hij gebleven is en de tafel leeg wordt voor eten en drinken. We doen een raadkoffertje en ik lees voor uit een grappig boek over een ridder die bang is in het donker.

Heerlijk buitenspelen, lekker weer.

Na de pauze in overleg: starten met de vervolgopdracht (eigen kasteel in 3D) of je onderzoekspapier afmaken? Ze kiezen voor het laatste. Zie de resultaten bij de foto’s hieronder. Op het eind kijken we een filmpje over kastelen en dan is de ochtend alweer om. Oh nee, er waren nog twee cadeautjes in het kader van het thema… Gaan we volgende keer gebruiken.

Hieronder een fotoimpressie. Krijg je de blog per mail en wil je de foto’s op groot formaat op de website zien, klik dan hier.