Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 24 May 2018

Kastelen verrijzen in de PlusKlusKlas

Altijd leuk als een thema kinderen aanmoedigt om dingen van thuis mee te nemen. Dat gebeurt vandaag: een tas vol ridder- en aanverwante spullen komt de klas in.

Leuk en inspirerend. Na een filmpje over hoe je tot ridder opgeleid wordt in een kasteel, demonstreren we hoe je van gewoon printpapier een mooi rechtop staand kasteel kunt maken. Je moet letten op plakrandjes, volgorde van werken, handig knippen, dat soort dingen.

Het onderwerp dat vandaag vooral aan bod komt is constructie en hulp vragen.

Er is een jongen die een ingenieuze constructie bedenkt waardoor zijn kasteeldeur keurig over de gracht kan zakken. Hij fabriceert iets met een stokje dat kan rollen in twee papierrolletjes. Lastig uit te leggen, maar het werkt goed! Anderen volgen zijn voorbeeld. Ter vergroting van de pret en de echtheid, krijgen de kinderen ridderpoppetjes om erbij te zetten.
Er wordt hard aan de kastelen gewerkt! De kinderen kunnen haast niet stoppen. Omdat ze nog niet helemaal klaar zijn beloven we volgende week er meteen mee te beginnen.

We vieren ook nog een verjaardag, gezellig en lekker.

Hieronder foto’s van de ochtend. Als je deze blog per mail ontvangt, klik dan hier als je de foto’s in het groot op de website wilt bekijken.