Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 08 April 2018

Zie je jezelf in de verte?

Verslag van 6-4-18:

  • Jugar y guardar (spelen en opruimen)
  • Español: jezelf voorstellen in het Spaans en vragen naar de ander (met nieuwe deelnemer), daarna werken op eigen niveau.
  • Korte terugblik op perspectief en opdracht: zelf een optische illusie maken. We bekijken hiervoor plaatjes en een filmpje waarin je ziet dat iemand in een ‘optische kamer’ rondloopt en van heel groot heel klein lijkt te worden. Daarna zoemt de camera uit en zie je hoe dit effect kan ontstaan.
  • Heerlijk weer om buiten te spelen!
  • Bij de presentatie werd er nogal gereageerd op dit plaatje:
  • We voegen een andere opdracht in om erin te komen . Gauw voor iedereen een kopietje geregeld en aan de slag gezet met de opdracht: kijk goed, vind uit hoe dit zit en maak het na. Van de kinderen die dat willen maken we een foto om in het centrale vierkant te zetten.
  • Deze opdracht is moeilijker dan we hadden verwacht! Eén jongen is snel klaar en begint vast aan zijn idee voor een 3-D optische illusie: poppetjes van verschillende grootte en die dan zo plaatsen dat ze even groot lijken. Het gaat hem meer om het effect dan de vormgeving… maar het lukt. Zie de foto in het overzicht.

Hieronder een foto-impressie van de ochtend. Als je deze blog per mail krijgt en je wilt de foto’s op vol formaat zien, klik dan hier.