Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 25 April 2018

Veel geleerd van de dierenarts in de PlusKlusKlas

We hebben een echte hond in de klas vandaag! Super leuk. Het is de hond van juf Elly, hij is leuk, lekker zacht en in dit geval heel belangrijk: heel rustig!Want na een inleiding waar we nadenken over wat een direnarts allemaal bij zich heeft, gaan de kinderen hem als een echte dierenarts onderzoeken. Onder leiding van een dierenarts (we hebben geluk, de moeder van een van de kinderen heeft dit beroep) kijken ze in de bek en bevoelen de buik, en nog andere dingen die je kunt doen als je een dier gaat onderzoeken.

De gastles duurt de hele ochtend, we krijgen ook een paar casussen waar we over na kunnen denken en zien een filmpje van een echo van puppy in de buik van de moeder. Veel gedaan en veel geleerd!

We hebben ook een raadkoffertje, hij is heel moeilijk, want het is niet van plastic, niet van metaal, niet van papier of karton of rubber, niet van stof… Het komt uit de natuur…. En het is: een appelpitje!

Hieronder een fotoimpressie. Als je leest via de blog: dit is de link naar de website voor foto’s op vol formaat.