Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 08 March 2018

Veel enthousiasme voor volgend thema in de PlusKlusKlas: Dieren!

We kunnen werk van vorige keer afmaken én aansluiten bij het nieuwe thema dieren.

De kinderen maken allemaal een stempel van een kwart pizzaverpakking. Ze graveren er een dier in en die drukken we vervolgend vier keer af tot het weer een rondje is. Het dier loopt of vliegt dan in het rond.

Eerst een lesje ‘hoe doe je dat, een dier tekenen’ en dan aan de slag. Het drukken is arbeidsintensief, het effect erg mooi.

Ik lees een grappig gedicht met veel hogere kunst woordgrapjes over een aap die alles wil versieren, uiteindelijk ook vrouwtjesdieren.

De opdracht van vandaag is om een indeling te bedenken voor alle dieren in het dierenrijk. Dat zijn er nogal veel. We bedenken samen mogelijkheden: groot en klein. Naar wat ze eten. Waar ze wonen. Dat soort dingen. De kinderen gaan heel enthousiast aan de slag. Een ideale gelegenheid om eigen woorden bij de tekeningen te schrijven, dat doen de kleuters ook met gemak.

We kunnen nog net een rondje wie ben ik doen. Met juf Elly, zij mag naar de gang, wij plakken een papiertje met het woord ‘slak’ erop. Elly moet door vragen te stellen raden wat ze is. Dikke pret.

Was een leuke ochtend en een goede aftrap. Eens zien wat de kinderen volgende week voor boeken meenemen, want dat willen ze graag. Dino’s zijn ook dieren, en daar maken we sommige kinderen heel gelukkig mee :).

Hieronder de foto’s van de ochtend. Krijg je de blog per mail en wil je de foto’s op groot formaat zien, klik dan hier.