Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 30 March 2018

Opdrachten naar keuze

Vorige keer was de groep klein, er waren zieken en kinderen die juffendag op hun eigen school deden. Deze kinderen hebben nog niets gehoord over Darwin, vandaar dat we de bijeenkomst van vandaag een beetje aangepast hebben. 

We hebben de informatie over wat evolutie is, en wie Darwin was, nog een keer herhaald, dat was ook voor de kinderen die er wel waren helemaal niet verkeerd, dit is een lastig onderwerp en de korte filmpjes en het lied waren ook erg leuk!

Daarna maakten de afwezigen van vorige week dit keer een geëvolueerd dier van klei, kinderen die al gekleid hadden konden kiezen: een foto van een landschap kiezen en bedenken hoe hun dier zich daar zou hebben aangepast in uiterlijk, een machine ontwerpen voor de paashaas (ook een dier, zullen we maar zeggen), of een toneelstukje bedenken. De laatste opdracht werd uiteindelijk een spel met de dino’s bedenken. Daar werd ook een landschap voor gemaakt, verdeeld in een helft voor vleeseters en een helft voor planteneters, gescheiden door een rivier.

Aan het eind van de ochtend presenteerde iedereen wat hij gemaakt had.

Verder hadden we nog een heerlijke traktatie van een jarige en een raadkoffertje waar en schaakpion in bleek te zitten.

Iedereen een fijne Pasen toegewenst!

Hieronder nog de foto’s van de ochtend. Als je deze blog per mail krijgt en je wilt de foto’s op vol formaat zien op de website, klik dan hier.