Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 22 March 2018

De ontwikkeling der dieren, evolutie en Darwin in de PlusKlusKlas

Oké, er waren dino’s vroeger, maar hoe en wanneer kwamen die op de wereld? En alle andere dieren? Gelukkig hebben we het grote uitklapboek van de natuur, een aantal meter tekening met jaartelling.Daarop is genoeg te zien en en passant kunnen we het ook nog even over de schaalverdeling hebben (in de recente tijd is één cm 100 jaar, verder naar het verleden wordt het 10.000 jaar).

De dino’s zijn ook weer van de aarde verdwenen. Een paar kinderen weet wel een beetje hoe dat zat, maar hoe het precies zat zien we in een heel grappig gemaakt kort filmpje.

Na het raaddoosje (waar een electrische tandenborstel in zat), lezen we het scheppingsverhaal voor. De vraag hoe de wereld is ontstaan houdt mensen van alle tijden al bezig, alle geloven hebben er een verhaal over.

Na het buitenspelen is Darwin aan de beurt. Via een filmpje en een verhelderend lied maken de kinderen kennis met aanpassing. Dat is dat je iets toevoegt of anders maakt zodat het goed gaat, zodat dieren goed kunnen overleven. De opdracht daarna is om een nieuw dier te bedenken. Wat eet hij, waar leeft hij, op welke manier is hij daaraan aangepast? Poeh, best een moeilijk concept. Maar uiteindelijk ontstaan er mooie wonderlijke nieuwe ‘species’. Zie de foto’s hieronder.

Ontvang je de blog per mail en wil je de foto’s op ware grote zien op de website, klik dan hier.