Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 23 November 2017

De auto van de toekomst, wat moet die kunnen en hoe moet die eruit zien?

Verschillen en overeenkomsten, leuk om daar eens over na te denken bij dingen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Bijvoorbeeld tussen een koffiezetapparaat en een strijkijzer.Grappig om te merken dat de vormgeving van de senseo ervoor zorgt dat sommige kinderen niet zien dat dit een plaatje van een koffiezetapparaat is. Tja, de ontwikkeling gaat hard, qua techniek en vormgeving. We hebben een hele serie en bespreken wat ze allemaal bedacht hebben. Natuurlijk is er ook plaats om juist verschillen te noemen.

We hebben dan al een voorstelrondje gehad, want er is een nieuw meisje in de groep en een jongen die nog niet iedereen kent. We hebben ook voorbeelden gegeven van overeenkomsten tussen kinderen, om uit te leggen wat een overeenkomst is.

Tijdens het eten en drinken lees ik voor uit een boek over ‘Wanneer…’ bepaalde dingen uitgevonden werden. De kinderen kiezen voor kauwgom. En dat bestaat al veel langer dan je denkt.

We bekijken een filmpje over de geschiedenis van de auto. De opdracht daarna is om te bedenken hoe de auto van de toekomst eruit ziet. Eerst een lijstje maken van kenmerken en eigenschappen. Daarna mogen ze de auto tekenen of maken van klei. Veel kinderen beginnen met een tekening en maken daarna het model in klei.

Het valt op dat iedereen heel geconcentreerd bezig is. Altijd weer fijn om te zien.

Hieronder een foto-impressie van de ochtend. Krijg je deze blog per mail en wil je de foto’s op vol formaat bekijken, klik hier de link naar de website.