Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 01 October 2017

Denken, redeneren en rekenen: moeilijke vragen over geluid in de Kolibrie Klas

De ochtend in de Kolibrie Klas zag er zo uit:

  • Spaans: dialoog oefenen, woordenlijst om te leren doornemen en uitspraak oefenen. Filmpje over tellen op Youtube.
  • Quiz over geluid, met echt moeilijke vragen! De kinderen schrijven steeds hun antwoord op een magneetbordje (zo’n schermpje met een schuifje om wat je getekend of geschreven hebt weer uit kunt wissen). Bijvoorbeeld een vraag om de snelheid van geluid in water te berekenen:

 

  • De vragen worden uiteraard opgebouwd. Het is een goede gelegenheid om de stof nog een keer langs te laten komen, om ze lekker hard na te laten denken, en om tegen grenzen aan te lopen. Dit lukt want iedereen heeft fouten gemaakt, de een wat meer, de ander wat minder. Goed om ervaring op te doen dat je niet vanzelfsprekend de antwoorden op de vragen weet, en dat je niet vanzelfsprekend de beste bent (even moeilijk!). Dat is ook waar een plusklas voor is.
  • De kinderen krijgen de opdracht om een uitlegposter over geluid te maken voor de kinderen uit de klas. Ze maken een goede start. Volgende keer gaan we de posters nader bekijken en afmaken.

Hieronder een fotoimpressie: