Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 02 June 2017

Wie maakt me los?! Hoe presenteer je je waar goed? We oefenden het in de PlusKlusKlas

Deze bijeenkomst leren we lef. We oefenen hoe je aandacht kunt trekken voor de dingen die je wilt verkopen.

We bekijken nogmaals het filmpje van Klokhuis hierover. Heel leuk om te zien dat sommige kinderen de humor hierin zo goed begrijpen en ervan genieten.

We gaan het marktkoopluiklasje nadoen. Een kind mag de meester of juf zijn en een groepje andere kinderen tips geven hoe het beter kan. Wat kunnen sommigen al goed zien wat er beter kan en feedback geven! De uitvoerders volgen de tips op. Genieten voor ons, je ziet de kinderen groeien en stralen.

Uiteindelijk mag de hele klas juf Hilde les geven, die kan ook wel wat lef gebruiken :). Ik heb een ‘best wel leuk vest’ te koop. Ik krijg tips over toon, volume, lachen, maar ook over de woordkeuze. Ik oefen steeds harder, tot ik terugkrijg dat ik nu een beetje te gek doe. Ik zal thuis verder oefenen.

De volgende opdracht is om de positieve eigenschappen van jullie product op een rijtje te zetten, waarom mensen die willen/moeten hebben, zo krijg je verkoopargumenten.

In de klas zetten we tafels neer als kraampjes, de kinderen doen nu verkooppraatjes voor het echie, juf Elly komt langs de kramen met de jongsten. Het plan is nu om volgende week de ouders 10 minuten eerder te laten komen zodat zij ook kunnen horen en zien wat een geweldige waar de kinderen in de aanbieding hebben.

Verder vieren we een verjaardag en doen we ons best om te raden wat er in het raaddoosje zit.

Hieronder de foto’s. Voor de link naar de website als je de blog per mail krijgt, klik je hier.