PlusKlus3+


kolibrie-avatar

Blog

Blog 20 June 2017

Hoe kom je veilig van boven naar beneden? De PlusKlussers bedachten oplossingen

Als er een jongen binnenkomt met een terrariumpje vol interessante beestjes en poppen, dan besteden we daar natuurlijk uitgebreid aandacht aan, leuk!

Na een voorstelrondje voor twee nieuwe kinderen mogen de kinderen vertellen in een korte kring. Daarna is het tijd om een start te maken met het boek Drie kleine wolfjes en het vreselijk valse varken. Eerst even het biggetjesverhaal van vorige week ophalen. De kinderen moeten wel lachen om de omdraaiing. Dat is best een lang verhaal, volgende keer lezen we hoe het verder gaat.

Natuurlijk heerlijk buitenspelen, wat een weer!

De opdracht van vandaag is om de twee avontuurlijke kinderen Bas en Barbara te helpen. Zij hebben heel hoog geklommen en zijn nu natuurlijk moe. Ze hebben wel een touw bij zich, maar hoe het beste naar beneden te gaan. Aan de kinderen de vraag om iets te maken waarmee de twee veilig naar beneden kunnen komen. Er liggen allerlei materialen klaar. Leuk om te zien dat er ineens technisch inzicht naar boven komt bij sommigen. Er worden allerlei soorten bakjes aan hengsels gemaakt en uitgeprobeerd. Het gaat heel goed! Soms kan er iets verbeterd worden, dat is alleen maar goed. Bas en Barbara zijn blij!

Hieronder de foto’s voor een indruk.