Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 26 May 2017

Hoe kun je aan geld komen? PlusKlussers dachten erover na

Vorige keer hebben de kinderen in groepjes gesproken over een aantal vragen over geld, we bespreken klassikaal na en besteden vooral aandacht aan ‘Kun je leven zonder geld?’.

Een aantal dingen die langskomen: Een jongen zegt: ja, want in de oertijd deden ze het ook. Iemand anders is het ermee eens, maar voegt toe dat het maar voor korte tijd kan. Er zijn kinderen die het jagen zielig vinden voor de dieren. Het is mogelijk, maar moeilijk. Je kunt leven zonder geld, als een ander voor jou betaalt, bijvoorbeeld mijn moeder betaalt voor mij.

Een vervolgvraag: Hoe kun je aan geld komen? Door te werken, dan verdien je geld, je kunt bedelen. Je zou kunnen ruilen. Je kunt ook een mandje op de straat neerzetten en optreden, de mensen geven dan geld. Je kunt een overval plegen of stelen, je kunt iets verkopen. Je kunt Dagobert Duck zijn :).

We kijken een filmpje waarin heel goed, en grappig, uitgelegd wordt wat je allemaal kunt doen om spulletjes goed te verkopen, aanleiding is de Koningsdagmarkt. De opdracht voor de kinderen is om een product te bedenken waarvan ze denken dat mensen dat graag willen hebben. Dus of een product dat bestaat zo te veranderen dat het iets nieuws of bijzonders krijgt, of iets totaal nieuws. In teams gaan de kinderen aan de slag. Er worden leuke dingen bedacht, zoals glow-in-the-dark-lego, nieuwe soorten snoep, bijzonder speelgoed. Volgende keer gaan we bedenken hoe we die spulletjes aan kunnen prijzen op een Kolibrie-markt. Uiteraard zullen de prijzen in ‘Koli’s’ zijn.

We eindigen met het raaddoosje. Daarin zit iets van papier, iets dat je duidelijk kunt horen als je rammelt, vrij groot is, met het thema te maken heeft…. Moeilijk, maar het wordt geraden: een stripboek van Donald Duck, met Dagobert Duck erin.

Als altijd hieronder een aantal foto’s van de ochtend. Als je ze in groot formaat op de website wilt zien, klik hier.