Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Blog

Blog 22 February 2017

Botten hebben calcium nodig, dat voelden wij in de PlusKlusKlas

Botten zijn sterk. Dat komt onder andere door calcium. Wij deden een proef met een (kippen)bot in azijn, die breekt calcium af. De kinderen hebben voorspellingen gedaan over wat er zal gebeuren. Er dachten er een paar dat het bot kleiner zou worden, anderen dachten dat het zachter zou worden. Vandaag is het tijd om te kijken hoe het nu staat met het bot.

Dat is toch wel apart: het is volledig buigzaam geworden! Iedereen wil even proberen.

Wij hadden een plan om de kinderen zelf een klapspelletje te laten verzinnen. Wij stellen er een vraag over, maar niemand blijkt te weten wat het is… Ok, de juffen doen het even voor. De kinderen oefenen eerst een simpele versie met elkaar: waar de een de hand openspreidt, klopt de ander met een zachte vuist ertegenaan, en andersom. Liedje Ee-pom-pee-poedenee-poedenaska. Dat was even wennen en oefenen.

En toen gingen we een verjaardag vieren, en afscheid nemen van een meisje dat jaren de PlusKlusKlas bezocht heeft. Lekkere traktaties! Na het buitenspelen nemen we tijd om de hand die kan bewegen af te maken, dit is namelijk best een bewerkelijke onderneming…

Aan het klapspel komen we niet meer toe, die houden we tegoed. We oefenden nog wel even het zingen van de Skeletondance, zo leren we ook nog wat Engels.  Ik had de tekst uitgetypt, wie dat wil kan thuis aan het oefenen.

Hieronder foto’s van de ochtend. Voor een link naar de foto’s op de website klik hier.

Voor degenen die het nog niet wisten: er is nu ook een PlusKlusKlas voor jongere kinderen vanaf ongeveer drie jaar. Meer informatie op deze pagina. Foto’s op Facebook.