Uncategorized


kolibrie-avatar

Blog

Blog 08 July 2016

Opnames PlusKlus-weerberichten

Vandaag is de laatste keer voor de vakantie! Dat betekent ook afscheid nemen van een aantal kinderen door verhuizing of keuze voor voltijds hb-onderwijs. Dat is jammer, maar we maken er gewoon weer een heel leuke ochtend van. Wij gaan vandaag filmen!Veel kinderen hebben afgelopen week het weerbericht gekeken en gezien wat daar allemaal verteld wordt. We bespreken dat even, kijken nog wat plaatjes zodat we kunnen zien bij welke afbeeldingen weermannen en -vrouwen iets vertellen, en daarna gaan we onze plannen van vorige week uitwerken. Dat betekent goede grote posters, tekst nog eens doornemen of opschrijven, leren hoe je bepaalde dingen kunt tekenen, opzoeken hoe de contouren van Nederland ook alweer ongeveer zijn, dat soort dingen.

We richten een soort decortje in. De camera staat voor de gelegenheid op een statief, dat maakt het al een stuk echter en serieuzer. Om de beurt doe ze hun verhaal, sommige dingen doen we even over, we hebben nul keer geoefend en sommige dingen kunnen bij nader inzien iets beter of handiger. Binnen de tijd staan alle filmpjes erop. De kinderen verheugen zich erop het terug te kunnen zien. Dus er is nog even werk aan de winkel voor mij, het moet allemaal nog aan elkaar geplakt worden.

Er is een PlusKlus-jaar omgevlogen! Wat hadden wij het naar ons zin, wat zijn er mooie ontwikkelingen geweest op persoonlijk vlak bij de kinderen (!), en wat hebben we leuke en soms bijzondere dingen gedaan! Heel fijn allemaal.

Nu vakantie, geniet er allemaal van!!

Hieronder het fotoverslag. Als je deze blog per mail krijgt, kun je hier klikken om de foto’s op groot formaat te zien.