Uncategorized


kolibrie-avatar

Blog

Blog 02 June 2016

Presenteren van eigen werk / uitleg van de waterkringloop in de PlusKlusKlas

Vorige week zijn de posters over de waterkringloop niet af gekomen, vandaar dat we die vandaag afmaken. De juffen worden helemaal enthousiast van wat de kinderen bedenken en maken. 

Iedereen is druk in de weer, wij lopen rond en helpen kijken of de kringloop al compleet is. Bijna iedereen krijgt hem af, wie nog niet klaar is, heeft moeite om te stoppen. Wie klaar is pakt een boek over het weer. Daarna is het eten en drinken en verjaardag vieren, met heerlijke watermeloenen!

We gaan buitenspelen. Wat een heerlijk weer! En wat een leuk spel ontwikkelen de kinderen samen. Er wordt gesjouwd met takken, overlegd, samengewerkt, opgelost, er ontstaat een hut, om er te komen heb je een wachtwoord nodig. Wij brengen gordijnen waardoor de hut nog echter kan worden. Wij genieten! en de kinderen ook. We besluiten ter plekke om een deel van het geplande programma te skippen om dit te kunnen laten duren. Heerlijk. En belangrijk! Als we binnen zijn, leggen we nog even uit dat sommige mensen dat niet zo snappen of in de gaten hebben, maar dat je heel veel leert van spelen, allemaal waardevolle vaardigheden waar je de rest van je leven heel veel aan hebt. De kinderen zijn het er helemaal mee eens.

We gaan weer naar binnen omdat we de kringlopen willen laten presenteren. Dat kan kort, want het is niet zo’n ingewikkeld verhaal. Zo kan iedereen zien wat anderen gemaakt hebben en oefenen om in de belangstelling te staan of om de aandacht erbij te houden. We zijn trots op de kinderen die aangeven dat ze niet willen en het toch doen. En op alle kinderen ook, kijk maar op de foto’s wat een geweldige dingen er gemaakt zijn.

Ontvang je deze blog per mail en wil je de foto’s hieronder op ware grootte op de website zien, klik dan hier.