Uncategorized


kolibrie-avatar

Blog

Blog 12 May 2016

Lentegroen en dobbelen moet je doen

Op deze heerlijke lentedag is onze groep iets kleiner, want sommige kinderen hebben nog vakantie. Ik lees het gedicht ‘Lentegroen’ voor, voor de kinderen die er al wat langer zijn inmiddels bekend. Het klinkt goed, èn grappig, het gaat over allerlei soorten groen die er te zien zijn in de lente (de ‘snot aan je pinkgroen’-strofe scoort bv. goed). De PlusKlussers gaan zelf op zoek naar allerlei soorten groen. Ze vinden onder andere: geheime gang-groen, verstop in het gras-groen, helemaal om je heen-groen, bril-groen, pomp-groen, plastic ringetje-groen.

Na de pauze is het de bedoeling dat ze allemaal een eigen dobbelsteenspel bedenken en maken. Eerst inventariseren we wat de mogelijkheden zijn, het is in ieder geval verboden om gewoon te nummeren van één tot en met zes.

Ieder krijgt  een werkblad met twee kleine of één grote bouwplaat van een dobbelsteen. Ze gaan aan de slag. De een heeft sneller een idee dan de ander, uiteindelijk zijn alle vlakken gevuld met cijfers, woorden of tekeningen. Dan is het knippen, vouwen, plakken geblazen, nog een vaardigheid apart. Er is een dobbelsteen met verschillende soorten ridders. Je gooit om de beurt en verliest als jij van de twee gooibeurten de slechtst bewapende ridder hebt. Je hebt een bepaald aantal levens. Er is een dinodobbelsteen waarbij je vooral geluiden moet produceren, en nog een waarbij je moet tekenen wat je gegooid hebt. Heel handig als je wilt oefenen om dino’s te tekenen.

Er is een spel met twee dobbelstenen, een met emoties en een met werkwoorden. Je moet de combinatie uitbeelden. Dus boos rennen, of verdrietig rustig staan. Verder nog een aantal dobbelstenen met leuke regels, bijvoorbeeld: vraag of je een ijsje mag, of geef je moeder drie zoenen.

Het was weer een leuke ochtend met ook nog een jarige, dus we konden ook nog gezellig smullen.

Hieronder een foto-impressie. Als je deze blog per mail krijgt en je wilt de foto’s op volledig formaat zien, klik dan hier, je wordt doorgeschakeld naar de website.