Uncategorized


kolibrie-avatar

Blog

Blog 28 May 2015

De PlusKlussers dachten over: de vele aspecten van water…, wat neem je mee op een oceaanreis?

De vorige keer hebben we uit tijdnood besloten om een mindmap over het nieuwe onderwerp uit te stellen, dus die was deze keer aan de beurt. Meestal doen we dat gezamenlijk klassikaal, maar vandaag maken de kinderen er eerst een zelf of samen en brengen we daarna al hun ideeën bij elkaar.

Wat is het toch altijd heerlijk om betrokken werkende kinderen te zien! Iedereen ging aan de slag. We hadden allerlei boeken over water en die werden ook gepakt ter inspiratie. Het nodigde vele jongsten uit om te gaan tekenen, ieder werkte op zijn eigen niveau. Een paar meiden hadden wel allerlei ideeën maar moesten even aangemoedigd worden om ook iets op te schrijven. Dat ging toen ineens rap gelukkig, want het was alweer eet- en drinktijd.

Na het buitenspelen hebben we in een mindmap op het bord al hun ideeën verzameld, het vulde het hele bord.

Daarna hadden we nog tijd voor een nadenkopdracht. De kinderen kregen 8 voorwerpen waaruit ze konden kiezen. Wat neem je mee op een lange bootreis over de oceaan? Ze mochten 4 dingen kiezen en nog een voorwerp zelf toevoegen. Heel lief om te horen dat een jongetje zijn vriendinnetje mee wil nemen zodat hij onderweg tenminste iemand heeft om mee te spelen.

Het is echt een leuk klasje zo, er zijn allemaal goede combi’s onderling.

Hieronder foto’s van de ochtend. Klik hier om de foto’s beter te zien op de site als je deze blog per mail krijgt.