Uncategorized


kolibrie-avatar

Blog

Blog 24 April 2015

Hoe werkt jouw machine aan de binnenkant? Eigen ideeën in de PlusKlusKlas

Deze PlusKlusochtend begint met een onverwacht experimentje. Een paar kinderen hebben een buisje gevonden en doen daar water en een bordkrijtje in. Beetje stampen, beetje schudden. Hé, er ontstaat groen water!

De kinderen denken dat ze verf gemaakt hebben. Dat gaan we uitproberen. Kwast in het water, uitstrijken op papier, en ja hoor, daar komen groene strepen te staan. Wat handig, als je iets wilt verven maar je hebt geen verf maar wel water en een krijtje, dan kun je zo aan de slag.

Het tweede deel van de ochtend mogen de kinderen een eigen machine maken. Ter inspiratie kijken we een filmpje. Daarna zelf aan de slag met rubber, doppen, karton, splitpennen. Er ontstaan heel verschillende dingen. Er is een sterrenmaakmachine (met vergroter, zodat ze in aanmaak niet zo groot hoeven zijn) en allerlei andere wonderlijke bedenksels. Technisch vernuft komt boven bij draaiende oren en een op en neer schuivende neus. De ene machine zit meer zichtbaar vol techniek dan de andere.

We hebben er nauwelijks tijd voor, maar we laten de resultaten toch nog even zien aan allemaal. De ouders gluren door de ramen mee :).

Als je deze blog in de mail ontvangt, klik dan hier om de foto’s op de site te bekijken.