Uncategorized


kolibrie-avatar

Blog

Blog 04 December 2014

Fruit-kunst, creatief in de PlusKlusKlas

Wat staat er vandaag op het programma? Kennismaken met een nieuw meisje, de plantenproef die vorige week is ingezet bespreken en groente- en fruitkunst maken.

We halen de plant tevoorschijn, die ziet er niet al te florisant meer uit. Het ingepakte blaadje hangt naar beneden aan een slap steeltje, dat belooft niet veel goeds. We pakken hem uit, er verschijnt een slap geel blaadje. De blaadjes die eronder aan de plant groeiden hebben ook weinig licht gehad en zijn aan het vergelen. We concluderen dat een plant niet zonder licht kan. Dan zijn er nog blaadjes ingesmeerd met vaseline aan de onderkant, kunnen ze daartegen. Daar zien we nog niet zo heel veel van, we kijken volgende week weer. Het is in ieder geval zo dat we de huidmondjes van de plant hebben dichtgesmeerd, er kan geen lucht meer in.We gaan kijken wat de gevolgen zijn.

Het is altijd leuk om een onderwerp van zoveel mogelijk kanten te benaderen, dit keer willen we de kunst erbij betrekken. Kunst houdt ook in dat je anders naar dingen kijkt, en daar hebben we een leuke opdracht voor. Eerst laten we een aantal portretten zien die zijn opgebouwd uit groenten en fruit, echt een gezicht, maar als je goed kijkt zie je de verschillende onderdelen waar het uit is opgebouwd. Dat kunnen wij ook!

Plaatjes zoeken, knippen, plakken tekenen. Mag het ook iets anders zijn? Natuurlijk! Dus er verschijnen heel verschillende afbeeldingen. Aan het einde van de ochtend presenteren ze ze kort aan elkaar. Dat gaat vlot, ook bij degene die dat normaal gesproken moeilijk vindt. Leuke winst. Ook leuk om te zien: het nieuwe 4-jarige meisje speelt lekker mee met de andere meiden.

Nieuwsgierig naar meer plaatjes? Klik hier voor foto’s.