Uncategorized


kolibrie-avatar

Blog

Blog 18 September 2014

PlusKlus-spel, bloedstollend leuk, alleen al om te maken

Vorige week hebben de kinderen in de PlusKlusKlas hun eigen ideeën verwerkt in een ontwerp voor een spel. Het was leuk om te zien dat ze op nieuwe ideeën kwamen door te luisteren naar elkaar, ze werden echt geïnspireerd. Vandaag komt er een nieuw jongetje kennismaken, daar nemen we ook even tijd voor voor we verder gaan met dit onderwerp. Gelukkig past hij naadloos in groep en ieder kind mag zijn eigen spelontwerp presenteren door te vertellen hoe het gaat. Hun verhaal is gefilmd, ze deden het goed! Nieuwsgierig naar de filmpjes? Klik hier.

Na het buitenspelen gaan we in overleg hoe we van al die spellen één kunnen maken. Hetlijkt handig om ons grote vel papier in verschillende zones te verdelen zodat ieder een eigen stuk in kan vullen. Een begin- en eind-/overgangsvakje tekenen we alvast, zo weet iedereen waar zijn route naartoe moet.

Er ontstaat een fijne samenwerking tussen twee jongens, het nieuwe kind sluit aan bij iemand die er wel was vorige week en samen vullen ze hun vak in, met lekker moeilijke sommen als opdracht onderweg. Als je die fout uitrekent moet je natuurlijk wachten of een omweg maken. Zo komen er allemaal leuke elementen in het spel: je valt in  plas, je moet wachten omdat er een koe op de weg staat, jemoet door tunnels en schrikt je rot van een spook. Gelukkig is er ook een kasteel om uit te rusten, zo kun je de wiebelbrug later beter trotseren.

Kortom het werd een bere-leuk spel. Kan niet wachten om het volgende week te spelen! Meegenieten door de foto’s, klik hier