Review Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Eén dagdeel per week ontsnappen aan de ‘sleur’ van school

Onze zoon was er al vroeg bij; vanaf groep 1 was hij wekelijks in de klas van Hilde te vinden; eerst in de PlusKlusKlas en later in de Kolibrie-Klas, tot in groep 7. Dat ene dagdeel per week ontsnappen aan de ‘sleur’ van school, met de uitdaging om anders te denken en te werken, dat heeft hem de rest van de week energiek en opgewekt naar school doen gaan. Hierdoor kwam hij ook op school meer in zijn element, met meer geduld en vrolijkheid tot gevolg.

Wat hij met name geleerd heeft van de Kolibri-Klas is het samenwerken met anderen. Dat een project doen met anderen ook leuk kan zijn, dat anderen ook goede of zelfs betere ideeën kunnen hebben, en dus dat je door met (gelijkgestemde) anderen te sparren over een probleem of een onderwerp heel veel meer kan leren dan alleen. Ja, het leren leren van leeftijdsgenoten, zonder daarbij aan zelfvertrouwen in te hoeven boeten en het zelfs te vergroten, dat is wat onze zoon echt zal bijblijven.

Als laatste willen we een compliment maken over de verscheidenheid aan onderwerpen die aan bod zijn gekomen; van afstand meten op het schoolplein op 6-jarige leeftijd, tot alles over perspectief, kunst, het heelal, licht, programmeren, natuur, geschiedenis, microben, Spaanse les en ga nog maar even door.