Review Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

We herkenden onze dochter zoals ze ‘echt’ is als ze zichzelf laat zien en mag zijn wie ze is

Onze dochter J startte bij Hilde met een individuele training om beter met haar faalangst om te gaan. We waren inmiddels flink afgeknapt op de onbereidwilligheid van de basisschool om hier iets mee te doen, en J voelde zich erg onveilig in de klas. Hilde wist echter in no-time het vertrouwen van J te winnen.

Zo kwamen zij en Hilde in gesprek over wat J eng of moeilijk vond, en wat dat met haar deed in allerlei leersituaties.
Via mindmaps, oefeningen en eenvoudige maar effectieve schrijfopdrachtjes leerde J ‘gevangenisgedachten’ herkennen en ze ook om te buigen. En ze raakte minder van streek bij het maken van fouten.

De PlusKlusKlas en later de KolibrieKlas bleek een logisch vervolg op de individuele training. Waar J de gewone lessen op school saai of bedreigend vond, bloeide ze hier verder op.
Hilde en Hans geven ANDERS les, inspelend op behoeften van slimme kinderen die ver vooruit kunnen denken (iets waar je niet altijd vrolijk van wordt…). En de onderzoekende werkwijze sloeg enorm aan bij J, die graag knutselt en creatief bezig is.

Via de foto’s in de wekelijkse nieuwsbrief herkenden we onze dochter zoals ze ‘echt’ is als ze zichzelf laat zien en mag zijn wie ze is. Ziehier de slogan van Kolibrie Talent Coaching: ‘laat je kleuren zien’. Inmiddels zit J op een andere basisschool waar het veel beter met haar gaat en heeft ze na drie jaar afscheid genomen van de PlusKlusKlas. We kunnen zonder overdrijving stellen dat de ondersteuning en Plusklusklas een enorm verschil gemaakt hebben in haar ontwikkeling en zelfvertrouwen. En daar zijn we Hilde en Hans heel erg dankbaar voor!