Review Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Lekker nieuwsgierig zijn

O. vertelde vanaf begin groep 1 dat hij niets leerde op school. Hij had duidelijk een voorsprong en had interesse in lezen, getallen en de wereld/heelal etc. We merkten dat hij in zijn normale klas niet altijd zijn ei kwijt kon, maar dat hij zich goed kon aanpassen – onderpresteren lag op de loer. Hij vond aansluiting door heel grappig te doen. We dachten dat het goed voor hem zou zijn als hij wat meer uitdaging zou krijgen. Om te kijken of dit inderdaad zo was, hebben we hem deel laten neem aan de plusklusklas. Als ‘experiment’ of ons gevoel klopte.

Dat bevalt goed. Onderweg naar de klas gedraagt hij zich al anders. Hij gaat zich al richten op het andere ‘niveau’ waarbij hij niet de clown uit hoeft uit te hangen, Hij kan er lekker nieuwsgierig zijn. Het is soms ook moeilijk. Dat is hij niet gewend. Erg leerzaam. Ook van de oudere kindjes leert hij, hij is niet meer vanzelfsprekend de beste. Wat soms ook wel een oncomfortabel gevoel geeft. Aan het eind van de les wil hij niet mee. Hij wil om 16.00 uur opgehaald worden 🙂 ipv 12.00 uur.
Na school heeft hij veel praatjes en als ik bijv door de stad fiets met hem merk ik dat hij meer dingen weet over bijv. architectuur, bouwen, hij let op details.

Ik vind het zelf een prettig idee dat hij in ieder geval 1 dag in de week veel dingen leert en waar hij dingen mag ontdekken. Het voelt goed en we gunnen hem dit.
O. zit nu lekker in zijn vel, dat varieerde voorheen nogal eens door diverse redenen.

Zijn school staat er volledig achter en het was geen probleem om hem 1 ochtend in de week te missen daar.