Review Kolibrie TalentKlas 5-8


kolibrie-avatar

Hele mooie en belangrijke aanvulling

Als moeder van een jongetje van 7 jaar zijn we op de open middag wezen kijken ( nu ongeveer een jaartje geleden) van Kolibrie Talent Coaching. Om zo eens te horen hoe het er is en ook voor mijn zoontje om te kijken hoe het er gaat. Hij vond de open dag erg leuk en wilde wel vaker gaan.

De reden waarvoor we zijn gaan kijken is dat onze zoon een bijzondere jongen is en een vorm van autisme heeft, waar op zijn school wel aandacht voor is. Om ook zijn intelligentie te blijven prikkelen vond ik de PlusKlusklas een hele mooie en belangrijke aanvulling op het geheel. Mijn zoontje verveelde zich snel en had lastig gedrag op school. Wat ik zelf zag was “kinderlijk gedrag”. De medewerking van school was snel gekregen ( hij was ook al getest op zijn leervermogen).

Hij gaat nu ongeveer een jaartje naar de PlusKlusklas en het is langzaam steeds beter gegaan met hem. Op school doet hij goed mee met de lessen en ook de ochtend PlusKlusklas zorgt voor de nodige uitdagingen en ervaringen, wat voor hem wel wat lastig blijft zijn de “vrije momenten”.

Als hij van zijn ochtend PlusKlusklas terugkomt vertelt hij enthousiast, alleen wel beknopt en daarom is het ook zo leuk om dan samen met de juffen “Hilde en Elly” te kijken wat ze samen hebben gedaan. Ik vind het zelf heel bijzonder om te zien wat ze hebben gedaan; zoals de Archeologie lessen, waarin ze aardewerk aan elkaar hebben gelijmd en het dan weer opgezocht in de boeken om te zien hoe oud/ jong de vondst is. En de vondsten die ze in de zandbak hebben gevonden ( erin gestopt door de juffen).De lessen over bouwen en het bezoek van een architect vond hij erg leuk. ”De ruimte tussen de muren zouden thuis wel leuke verstop plekken zijn!” Ook het menselijk lichaam en de tekeningen ervan door de kinderen gemaakt, daar was ik ook zo trots op. Ook mocht ikzelf als moeder mee (als extra vervoer) naar het Reinier de Graaf ziekenhuis, waar we een echte nier hebben gezien en hoe de stukjes van organen in het laboratorium werden bereid. Het werd ook heel duidelijk uitgelegd en laten zien hoe het zit met DNA in je lichaam. De kinderen vonden het bijzonder leuk en keken vol aandacht, ook mijn zoon!

Ik ben een trotse moeder en vind het bijzonder dat mijn zoon deze ervaring van de PlusKlusklas mee mag maken.