Review Coaching


kolibrie-avatar

Gevoel van grip, ze weet nu wat ze moet doen

Nabespreking van de training met een moeder van een meisje van 9 jaar:

Wat vond je van de training, wat is jouw ervaring? Daar kan ik heel kort over zijn, alles is fijn. Mijn dochter heeft het gevoel dat ze grip heeft gekregen op hoe dingen bij haar werken.

Voorheen was het zo dat ze dacht ‘het lukt niet, want het lukt niet’ en dan stopte ze. Ze heeft nu kracht om er sturing aan te geven. Dat werkt op allerlei vlakken, sport, school, sociaal. Ze heeft zelf ook aangegeven dat de training goed werkt voor haar.

Ze kijkt nu wat is de situatie, welk stapje is nu handig om te doen. Ze herkent gevangenisgedachten (ook bij een vriendje en broertje en zusje) en gaat er dan actief mee aan de slag. Ook het leerweggetje werkte goed voor haar.

Ze is er tijdens de duur van de training heel intensief mee bezig geweest, ze zoog de informatie op als een spons. Ze kwam heel enthousiast en ook moe thuis. Ze heeft er veel over verteld aan mij in de auto terug, en aan haar vader en opa en oma.

Als het niet gaat zoals zij wil wordt ze boos! Het lukt nu om sneller om te schakelen. Ze kan bedenken hoe ze het anders kan doen en welke weg ze kan bewandelen waardoor het anders gaat.

Het lezen en bepalen van welk type dynamiek ze was werkte ook heel goed voor haar. Ze vond het leuk om te lezen en te kunnen denken ‘Dit ben ik’. Ze vond het lastig dat ze zich weleens anders voelde en zag nu: dat blijkt gewoon normaal.

De cursusmap heeft ze nog centraal liggen in haar kamer. Die te zien is blijkbaar genoeg en belangrijk. Eerder heeft ze een wat korter traject ergens anders gedaan en dat heeft kort ook wel iets gedaan, maar het effect van deze training is na een tijdje nog steeds merkbaar. Ze past het toe en het heeft impact op haar hele ‘zijn’.