Review Kolibrie TalentKlas 9+


kolibrie-avatar

Als ik daar een vraag stel kijkt tenminste niet iedereen me aan alsof ik gek ben

Onze zoon (nu 11) ging vanaf halverwege groep 3 met tegenzin naar school.

Thuis was hij energiek, leergierig en altijd bezig met creatieve plannen. Op school voelde hij zich anders, kon hij zich niet concentreren en kreeg hij daarom van de juf allerlei maatregelen opgelegd. Hij wilde niet meer naar school en kwam humeurig, druk of uitgeblust thuis.

Na een tijd van moeizame gesprekken met school en een aantal onderzoeken werd ons aangeraden een coachingstraject met hem te starten bij Hilde voor ‘leren leren’ en concentratie.

 

De coaching gaf hem handvatten voor in de klas, maar met name de talentklassen waar hij daarna is ingestroomd hebben een groot verschil voor hem gemaakt.

Hilde weet als geen ander contact te leggen met de kinderen en onze zoon voelde zich bij haar al snel meer vertrouwd en veilig dan bij de leerkrachten die hij elke dag op school had. vaak besprak hij dingen waar hij op school niet uitkwam nog met haar.

Het contact met gelijkgestemden gaf hem zelfvertrouwen en hij maakte nieuwe vriendjes, hij zei altijd “als ik daar een vraag stel kijkt tenminste niet iedereen me aan alsof ik gek ben”. Hilde en Hans weten elke keer nieuwe onderwerpen en opdrachten te verzinnen en de kinderen daarin te begeleiden, waarbij ze kunnen ontdekken, onderzoeken en uitproberen en leren op een manier die op school vaak niet aan de orde komt.

Tijdens coronatijd gingen de lessen zoveel mogelijk door, online en daarna heel creatief in de kas. Onze zoon had in de Kolibrie klas nooit moeite zich te concentreren!

 

Onze dochter is toen ze oud genoeg was ook ingestroomd in de talentklassen. Inmiddels gaan ze allebei een ochtend in de week naar een hoogbegaafdenklas dichtbij huis, maar we hebben nog altijd contact met Hilde. Ik kan iedereen die dingen herkent in de website of in dit soort verhalen aanraden contact met haar op te nemen.

Veel hoogbegaafdenklassen worden pas aangeboden vanaf groep 7 of 8, maar de kinderen hebben het al eerder nodig om uitgedaagd te worden, hun talenten aan te spreken en zich ergens thuis te voelen. Voor onze kinderen heeft die ene ochtend in de week veel betekend.