Kolibrie
stokroos
Title of Image

B: Ik was het zat, ik had geen zin meer om naar school te gaan. SmartStart heeft me geholpen daarover heen te komen. Hilde gaf me meer inzicht in hoogbegaafdheid en kwam met oplossingen en afspraken die met de school werden gesloten. Van Hilde kun je aangename ondersteuning en aanvuring verwachten.

Moeder B: Het afgelopen jaar is B.(18jaar) door Hilde gecoacht. B. is in de 5de van het vwo blijven zitten. Het was een lastig jaar, hij had geen zin, vond alles saai en het lag vooral aan de leerkrachten.

Met Hilde kan B. goed praten op zijn eigen niveau, en voelt hij zich erkend. Hilde heeft hem een spiegel voorgehouden, waardoor hij een stukje zelfreflectie heeft ontwikkeld, en inziet dat hij zelf aan de slag moet. Want dat is wat hij nog nooit heeft gedaan. Het kwam hem allemaal aanwaaien tot aan de 4e van het VWO.

Voor ons, ouders, was het erg fijn om met iemand te praten die gespecialiseerd is in hoogbegaafdheid. Zij kon ons het gedrag van B. verklaren en ons ook helpen in het gesprek met school waardoor oa. zijn rooster is aangepast en hij met meer enthousiasme naar school gaat.