Uncategorized


kolibrie-avatar

Blog

Blog 22 January 2015

Wanneer werd wat uitgevonden?

We bespraken al een keer met de kinderen welke uitvindingen ze allemaal konden bedenken, dat bracht al een behoorlijke hoeveelheid voorwerpen op. Vandaag willen we bekijken hoe uitvindingen zijn ontwikkeld in de tijd. We maken een tijdlijn en daaraan gaan we de items die de kinderen gekozen hebben ophangen.

Als eerste komt in een ver verleden het vuur te hangen. We hebben allerlei boeken in huis gehaald die gaan over allerlei uitvindingen, dus spieken links en rechts mag. Er is zelfs een meisje dat besluit een heel stuk boek na te maken:

gloeilamp

 

Verder sordt het vliegtuig gekozen, verschillende soorten speelgoed, een sterrenkijker en een klok, een raket. Zeep vond ik ook een hele mooie. Oh ja, en niet te vergeten, de wc!

De kinderen tekenen en schrijven erbij wat het is, ieder op eigen niveau. De jongsten hebben een wat kortere spanningsboog, die mogen gaan spelen als hun bijdrage klaar is. Deze keer krijgen de kinderen huiswerk mee. Ze gaan thuis opzoeken welk jaartal er bij hun voorwerp hoort. Al deze voorwerpen roepen weer hun eigen verhaal en ontstaansgeschiedenis op, misschien kunnen we er een aantal uitdiepen. Zo kunnen we mooi zien dat ontwerpen steeds weer verbeterd kunnen worden. Benieuwd waar ze volgende week mee komen.

Om foto’s van de ochtend te zien: klik hier.