Uncategorized


kolibrie-avatar

Blog

Blog 04 December 2014

Hoe loopt jouw verhaallijn? Plusklussers maken scripts

We hebben een leuke app ontdekt die tot de verbeelding spreekt. Het is een programmaatje waarin je foto’s die je genomen hebt, kunt bewerken: je kunt er spraak- en gedachtenwolkjes aan toevoegen, je kunt er in tekenen en in typen en nog veel meer. De PlusKlussers gaan vandaag een soort script bedenken voor een soort van fotoroman (klinkt raar, maar beter dan fotoboek, dan lijkt het net alleen maar een willekeurige verzameling foto’s).

Eerst verkennen we de mogelijkheden van de app op een tablet. We geven instructie over hoe een verhaal in elkaar zit. Er is iemand, ergens, en er gebeurt iets. Hoe loopt dat af? Tijdens het eten komen de verhalendobbelstenen tevoorschijn. Je gooit en er ligt een verhaal op tafel. Tenminste, je kunt de verschillende elementen met elkaar verbinden tot een heel kort verhaal, maar als je je best doet (we doen het even voor), kun je er een langer en veel leuker verhaal van maken!

Na de pauze worden de verhalen vormgegeven. Het is nog even lastig te bevatten dat een hoofdpersoon die je uitknipt, in verschillende foto’s kan figureren. En bovendien is knippen voor sommigen ook nog knap lastig!

We helpen structureren, we maken lijstjes van personages en attributen die nodig zijn. We krijgen deze opdracht niet af in één keer, de volgende keer komen we pas toe aan het echte werk, dat wil zeggen het foto’s maken.

Foto’s van deze dag.