Uncategorized


kolibrie-avatar

Blog

Blog 11 December 2014

Aan de slag met de scripts in de PlusKlusKlas

Vorige week zijn we begonnen met de voorbereidingen voor een fotoverhaal. Alle kinderen hebben bedacht waar hun verhaal over gaat en welke ‘ingrediënten’ daarvoor nodig zijn. Sommigen moeten daar nog verder aan werken, bij anderen kunnen we meteen beginnen met foto’s maken. Al met al blijkt het een behoorlijk arbeidsintensief werkje, wel met leuke effecten! Er zijn nog geen definitieve uitwerkingen beschikbaar maar de dino die een enorme scheet laat in een omgeving met echte vulkaan gaat het heel goed doen!

Er is een nieuw jongetje en we maken kennis, hij gaat een eigen stripverhaal tekenen, ook een leuk verhaal over een poppetje dat wegwaait en op één plaatje dus geheel buiten beeld is geraakt!

We spelen het spel met het raaddoosje, wat zou er deze keer in zitten? We hebben al een haarelastiekje, een medaille, een tand, en deze keer is het weer iets wat heel moeilijk te raden is. Het is van plastic en ijzer, het is een gebruiksvoorwerp. We komen niet veel verder. Een hint. Het is oranje. Hmm. Op een gegeven moment zeg ik dat ik dan moet denken aan iets Nederlands, door die kleur. Hoe associaties gewerkt hebben weet ik niet, maar een meisje vraagt: is het een lamp? Ja. Nou ja, zo hebben we al vaker op wonderbaarlijke wijze het voorwerp geraden.

We besluiten het echt afmaken van de fotoverhalen over meerdere bijeenkomsten te spreiden en zo blijft er tijd over om ons PlusKlus-spel verder te spelen waar de kinderen steeds om vragen. We besluiten dat we wat we gooien x2 mogen doen, dan gaan we er wat sneller doorheen. We zijn nu bijna uitgespeeld…:)

Volgende week naar het museum in Schiedam, waar Herman de Vries kunst maakt met natuur. De kindernen denken dat er misschien aangekleed fruit is, maar geen gras. We gaan het zien.

Foto’s hier.