Uncategorized


kolibrie-avatar

Blog

Blog 29 September 2016

Gave plattegronden maken ze in de PlusKlusKlas!

Vorige week was een opwarmertje voor vandaag: We gaan nu een grote plattegrond maken van een vakantieparadijs, met kleur en een legenda, in het team waar je vorige keer ook mee werkte. Goed samenwerken dus!We doen vandaag niet veel verschillende dingen, maar wel heel intensief. Wij brengen soms op gang door te helpen met een goede taakverdeling. We geven grote vellen en gekleurd papier en scharen. En daar gaan ze. Er ontstaan geweldige overzichten, er worden onderdelen afgevinkt, piepkleine lampjes geknipt en geplakt en grote waterpartijen geplaatst.

Tussendoor vieren we een verjaardag, gezellig, en krijgen een heerlijke traktatie. Na het buitenspelen weer verder waar ze gebleven zijn.

De juffen helpen hier en daar en kijken genietend rond. Aan het eind van de ochtend zijn de plattegronden klaar en de kinderen helemaal vervuld van hun werkstuk. Je merkt het aan de opwinding waarmee ze hun vaders en moeders naar binnen leiden om te kijken en uit te leggen. De opdracht voor volgende week: maak het paradijs nu 3D, dus als een maquette. De komende tijd kun je bedenken wat je daar allemaal voor kunt gebruiken (denk maar aan hoe buurman en buurman naar zo’n opdracht kijken).

Hieronder het fotoverslag. Als je deze blog per mail krijgt, klik dan hier om de foto’s op ware grootte op de website te kunnen bekijken. Klik op een foto voor vergroting.