Uncategorized


kolibrie-avatar

Blog

Blog 12 March 2014

Bijzondere dieren met specifieke sporen in de PlusKlusKlas

Sporen van dieren heb je in veel verschillende vormen. We herhaalden nog even wat we vorige keer ook al weer geleerd hadden in het Heempark bij de Papaver. Denk maar eens aan voetsporen, vraatsporen, poep, haar, veren, botjes, woonsporen (bv. een nest of hol). We vertelden dit ook om nieuw kind in de groep uit te leggen waar we mee bezig waren. Daarna deden we een puzzel welk voetspoor hoort bij welk dier, die kon je op lossen met logisch denken en door na te zoeken in de boeken. 

Door deze opdracht zagen we weer hoe verschillend al die dierenpoten zijn. Ook in boeken konden we allerlei soorten en vormen terugzien.  Nu hadden we een volgende uitdaging bedacht: bedenk een eigen dier, geef het een naam en verzin wat voor soort pootafdruk hij heeft. Zijn het kleine friemelpootjes, heeft het nagels, is het een soort klauw of heeft het kussentjes zoals een hond?

Het werd rustig, iedereen ging lekker bezig. De pootafdrukken werden uit rubber geknipt zodat we er een stempel van konden maken. Heel bijzondere exemplaren zaten erbij, er was zelfs een dier met twee verschillende poten, die maakte een heel opvallend spoor!

Nieuwsgierig naar de resultaten? Kijk de foto’s op Facebook !